De voordelen van dansen

Dansen is niet alleen stapjes en muziek. Het is de perfecte combinatie van fysieke inspanning, sociale omgaan met andere mensen, en mentale prikkeling. Dansen draagt op vele manieren bij in jouw leven: gezondheid, zelfzekerheid, je leren uitdrukken, sociaal, ontspannen en plezier.

Gezondheid: wanneer je danst, verbeter je het hart en bloedvatenstelsel, je spierkracht, en je verbrandt calorieën, Veel calorieën. Het verbetert ook jouw lenigheid, kracht en balans. Olympische atleten gebruiken vaak dans als onderdeel van hun training, om hun controle, behendigheid en snelheid bij te sturen. Dans is de aangename work-out, in een plezierige omgeving.

Zelfzekerheid: dansers stralen zelfzekerheid uit. Wanneer je leert hoe je moet dansen, creëer je meer creativiteit, motivatie en energie. En dit gevoel kan je ook gebruiken in andere aspecten van je leven.

Zelf-expressie: dansen geeft je een emotionele uitlaatklep. Je kan jouw gevoelens uitdrukken door gebruik te maken van lichaamsbewegingen, met passie en flair. Via dansen ga je jouw expressie beter uiten, verbeteren en versterken, ook als je niet danst.

Sociaal: danslessen zijn een makkelijke, lage-drempel manier om mensen te ontmoeten. We organiseren wekelijkse dansavonden, waarbij je op een plezierige manier in contact komt met nieuwe vrienden en kennissen. En het is de perfecte manier voor koppels om al dansend de romantiek in jezelf en mekaar opnieuw te ontdekken.

Ontspannen: in de huidige gejaagde maatschappij, vergeten we soms om een moment voor onszelf te nemen. Dansen biedt een aangename ontsnapping uit de dagelijkse routine, en een manier om te relaxen, ontstressen, en op jezelf te concentreren.

Plezier: dansen is een prima manier om je leven op te vrolijken. Alhoewel leren dansen concentratie en inzet vergt, zal je altijd omgeven worden door artistieke, blije en positieve mensen die van het leerproces een leuke ervaring maken. Dus, kom erbij en begin met plezier te maken!